Bajes Bakkeljauw

Vanuit de cel, met gebruik van enkel een eierkoker, kunnen klaarblijkelijk de heerlijkste gerechte worden bereid!
In de Volkskrant verscheen in 1998 een artikel over de maaltijdvoorziening in de Bijlmerbajes, met daarin onderstaand recept.
'Rob had in de gevangenis blijkbaar wat minder macht dan Kenneth. Maar ook zonder fornuis of oven kon hij de heerlijkste gerechten bereiden. Alleen met behulp van een eierkoker. Hij geeft een recept voor Bajes Bakkeljauw: leg in je cel stokvis in een bakje water een nacht te weken. De volgende dag het zoute water afgieten en de vis een half uurtje koken in de eierkoker. Dan de graatjes en stukjes vel uit de vis pulken. De eierkoker wordt vervolgens leeg opgewarmd. 'Hij wordt soms zo heet, dat de plastic laag aan de buitenkant eraf smelt', zegt Rob. Met een beetje zonnebloemolie kunnen nu knoflook en blokjes tomaat in de eierkoker worden gebakken. Dan gaat de vis erbij en ten slotte ook zwarte en rode peper. Geen zout. De bakkeljauw wordt gedeeld met gedetineerden die wat groente of rijst hebben.'
Benieuwd naar het hele artikel? Deze is te lezen via deze link.